Over ons

Groepswonen is een woonvorm voor actieve en sociaal ingestelde mensen vanaf 50 jaar. De deelnemers kiezen er bewust voor om samen een woongroep te vormen en op een plezierige en actieve wijze samen ouder te worden.
Zelfstandigheid en zelfredzaamheid staan daarbij hoog in het vaandel.

Sinds 1984 is de vereniging  GDO (Groepswonen door Ouderen) Den Haag  actief om mensen met belangstelling voor groepswonen te adviseren en activiteiten te organiseren.
Het GDO biedt algemene informatie, gericht advies en zo mogelijk hulp bij het vormen van een nieuwe groep, of bij het vinden van een bestaande woongroep.
Het GDO heeft ten doel het bevorderen en in stand houden van het wonen in groepsverband door ouderen op basis van zelfbeschikking en zelfredzaamheid.

De gemeente Den Haag kent een rijke traditie als het gaat om woongroepen en is met ruim 60 woongroepen de grootste ‘groepswoningstad’ van Nederland.

Een belangrijk onderdeel vormen de woongroepen voor ouderen.
De meeste woongroepen bestaan inmiddels zo ’n 25 jaar.

Op dit moment zijn er zeventien woongroepen lid van het GDO verdeeld over verschillende wijken in Den Haag.
Elke groep heeft zijn eigen identiteit.

Elke maand organiseert het GDO een kennismakingsbijeenkomst in een woongroep waar u kunt kijken of wonen met anderen iets voor u is.
U kunt praten met de bewoners en u krijgt informatie over de voor-en nadelen van het groepswonen. Spreekt een woongroep u aan dan kunt u zich daar aanmelden als reserve-lid. U komt dan op de reservelijst en u krijgt uitnodigingen voor bijeenkomsten en activiteiten van de woongroep.

Wie 50 jaar is of ouder kan lid worden van het GDO.

Interesse? klik hier om lid te worden