Kloosterveenstraat

Kloosterveenstraat

Aantal woningen : 12 huurwoningen sociale sector en één huurwoning vrije sector
Verhuurder : Haag Wonen

Wonen met een plus
De woongroep in de Kloosterveenstraat bestaat ruim 16 jaar. De huizen waren destijds gloednieuw.
We zijn een relatief kleine groep, ieder zelfstandig wonend in 13 appartementen. Deze woongroep staat open voor mensen (50+) die ‘waardevol’ voor en met elkaar willen leven. Gast- ‘vrijheid’, respect, én aandacht voor ieders levenshouding en levensovertuiging. Interreligieus; d.w.z. niet alleen mensen vanuit Christelijke traditie, maar ook vanuit andere religies.

Groepszaken en groepstaken
Eens per week drinken we koffie om 10.00 uur op de woensdagen. Eens per 4 weken dragen we op donderdagmiddag samen zorg voor een gezamenlijke lunch. Daarnaast creëren we tijd voor vergaderingen, gesprekken en creativiteit naar behoefte en mogelijkheden. Ons groepshuis en groepstuin wordt door onszelf onderhouden. De taakverdeling wordt elk jaar of vaker indien nodig vastgelegd.

De woning
Elk van ons heeft een eigen, ruim en licht driekamerappartement van woningcorporatie Haag Wonen. Onze 6 parterre woningen hebben een eigen tuin, de andere woningen (7) op de eerste etage hebben een Frans balkon. De woonvoorziening heeft een grote gemeenschappelijke tuin. Huisdieren zijn toegestaan, alleen niet in onze gezamenlijke groepswoning de Oase.

Huur en inkomen sociale huur
De netto(kale) huur (voor 2023) komt neer op 808,06 euro per maand voor een 1 persoonshuishouden. Daar komen de maandelijkse servicekosten nog eens bij. Huurtoeslag is niet van toepassing.
Benodigd inkomen:
1 persoon minimaal €27.725 en maximaal €47.669
2 personen minimaal €37.625 en maximaal €52.671

Huur en inkomen vrije sector
Huurprijs 900-1000 euro per maand
Benodigd inkomen : minimaal 3x de jaarhuur tot max. 60.000 euro

Toewijzingsprocedure
Mensen die in aanmerking willen komen voor een woning in deze groep, dienen (voor de sociale huurwoningen) ingeschreven te zijn als woningzoekende bij Woonnet Haaglanden en tevens lid te worden van het GDO (groepswonen voor ouderen). Er volgen kennismakingsbezoeken waar algemene informatie betreffende groepswonen wordt gegeven. Daarna volgt een uitgebreidere kennismaking met de woongroep. Op de locatie zelf is het bestuur verantwoordelijk voor kennismaking en het handhaven van de procedure daaropvolgend.

Omgeving en stadsgroen
Allerlei winkels dichtbij, een wekelijkse marktdag, Theater Dakota en Medisch Centrum Leyweg, in de omgeving. Het Stadsdeelkantoor inclusief een grote bibliotheek zijn op loop afstand te vinden. Het Melis Stoke-park en het Zuiderpark zijn vlakbij. Er is veel groen aan de Melis Stokelaan zowel aan de Hengelolaan.

Bereikbaarheid
Onze bereikbaarheid wordt vergroot door het zeer nabij gelegen winkelcentrum Leyweg. Parkeerplaatsen voldoende. (wel betaald) Tram 9 en 16 en bus 21, 23, 25 en 37 hebben rond de Leyweg hun haltes.

Vragen?
Maak een afspraak of bel ons liefst op maandag tussen 14u tot 16u met een van de bestuursleden, Mw. Sophia de Roo, telefoon 070-3456119.